Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

عدم حضور شوهر برای طلاق

گاهی اوقات ممکن است پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، زوج برای جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه ازدواج و طلاق حاضر نشود. در این صورت چه اقدامی متصور است؟ آیا سر دفتر می تواند بدون حضور زوج صیغه طلاق را جاری و ساری نماید؟ در این مقاله به موضوع عدم حضور شوهر برای طلاق می پردازیم و النهایه به این سوال پاسخ می دهیم که در صورت عدم حضور چه اقدامی می توان انجام داد.

عدم حضور شوهر برای طلاق

 

گرفتن گواهی عدم امکان سازش:عدم حضور شوهر برای طلاق

در طلاق توافقی زوجین پس از شرکت در جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق می توانند دادخواست طلاق توافقی نمایند. در این صورت دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند و زوجین باید وفق آن گواهی ظرف مهلت معقولی به دفتر ازدواج و طلاق به منظور جاری شدن صیغه طلاق مراجعه کنند.

عدم حضور زوج در دفتر ازدواج و طلاق:

فرض کنید زوجه در دفتر ازدواج و طلاق حاضر می گردد. اما زوج برای جاری شدن صیغه طلاق حاضر نمی شود. در این صورت تکلیف چیست؟

در فرض وقوع چنین مواردی، دفترخانه دو بار احضار برای حضور زوج صادر می کند. اگر باز هم زوج حاضر نشد چه اتفاقی می افتد؟ در این صورت در خصوص اجرا یا عدم اجرای صیغه طلاق چه اقدامی می توان انجام داد؟ در خصوص این سوال نظریه مشورتی صادر شده است:

نظریه مشورتی شماره 806/93/7 مورخ 1393/04/08 اداره کل حقوقی قوه قضاییه:عدم حضور شوهر برای طلاق

با توجه به پرسش مبنی بر اینکه گواهی عدم امکان سازش پس از درخواست زوجین برای طلاق توافقی صادر شده است و زوج (آقا) در دفترخانه برای اجرای طلاق حضور پیدا نمی کند. دو حالت در اینجا متصور است:

1- در صورتی که خانم بنابر اعلام دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش یا به موجب سند رسمی (مانند سند نکاح) در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته یاشد. با توجه به ماده 36 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 عدم حضور آقا مانع از اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

ماده 36 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 چنین مقرر می کند:عدم حضور شوهر برای طلاق

هرگاه گواهی عدم امکان سازش بنا بر توافق زوجین صادر شده باشد، درصورتی ‌ که زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادرکننده رای و یا به موجب سند رسمی در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

2- در صورتی که زوجه فاقد وکالت در طلاق از جانب زوج باشد، نمی توان زوج را مجبور به طلاق کرد. دادگاه نیز نمی تواند نماینده ای به جای زوج به دفترخانه معرفی کند. در این صورت چنین گواهی پس از پایان مهلت از درجه اعتبار ساقط است.

عدم حضور شوهر برای طلاق

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش چقدر است؟

سه ماه. طرفین (زوج و زوجه) یا وکلای آنها باید ظرف سه ماه از تاریخ صدور این گواهی به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند.

نتیجه گیری مقاله عدم حضور شوهر برای طلاق

پس از طی مراحل طلاق توافقی، گواهی عدم امکان ساش از سوی دادگاه صادر می شود. این گواهی ظرف سه ماه اعتبار دارد. اگر زوج در طی مدت سه ماه برای اجرای صیغه طلاق به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه نکند، سر دفتر دو مرتبه اخطار برای او می فرستد. حال، اگر پس از اخطار نیز زوج حاضر نشود و زوجه نیز وکالت در طلاق نداشته باشد، پس از مضی مدت، گواهی عدم امکان سازش از درجه اعتبار ساقط است. اما، در صورتی که زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته باشد، با توجه به ماده 36 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 عدم حضور آقا مانع از اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

قبل از انجام هر امر حقوقی، حتما با وکیل متخصص در آن حوزه مشورت نمایید. گروه وکلای موسسه ترنم عدالت، با سالها سابقه در امور حقوقی، کیفری، خانوادگی، ثبتی، ملکی و … شما را در رسیدن به حقوقتان یاری و مساعدت می نماید. با ما تماس بگیرید. 

برای گرفتن مشاوره حضوری و تلفنی به صفحه درخواست مشاوره و تماس با ما مراجعه کنید. 

 

عدم حضور شوهر برای طلاق

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

بالا