Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

بسیاری از مالکین در موعد تخلیه مستاجر دچار مشکل هستند. به گونه ای که ممکن است مستاجر ملک را تخلیه نکند و تا مدت ها بدوت قرارداد اجاره، ملک موجر را مورد استفاده قرار دهد. در این صورت، تکلیف چیست؟ آیا راهی برای مالک یا موجر وجود دارد که بتواند راحت و بدون دردسر تخلیه ملک خود را اخذ نماید؟ در این مقاله به موضوع راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر می پردازیم و ساده ترین و بهترین راه را به شما معرفی می کنیم.

اولین راه برای گرفتن تخلیه مستاجر:راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

حتما در قرارداد اجاره خود ذکر کنید که در فرضی که ملک استیجاری به شخص دیگری فروخته شود، مستاجر موظف است ملک را تخلیه کند. چرا که به موجب قوانین قانون مدنی انتقال ملک به دیگری سبب از بین رفتن عقد اجاره نمی شود.

دومین راه برای گرفتن تخلیه مستاجر:راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

در قرارداد اجاره خود ذکر نمایید در صورتی که مستاجر خسارتی به ملک وارد آورد و در انتفاع از مورد اجاره تعدی و تفریط نماید قرارداد تجاره تمدید نخواهد شد. به طور مثال شرط نمایید اگر مستاجر اجاره بها را سر موعد مقرر پرداخت نکند، و یا صدمه ای به ملک وارد آورد، و یا رفتاری بر خلاف عرف و عادت داشته باشد، قرارداد اجاره تمدید نخواهد شد.

سومین راه برای تخلیه مستاجر:راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

گاهی ممکن است ملک موجر در معرض ساخت وساز باشد. اما پروسه ساخت و ساز و گرفتن مجوز از شهرداری کمی طولانی و زمان بر است. در این زمان ممکن است موجر به دلیل نیاز مالی تمایل داشه باشد که ملک خود را اجاره دهد. در این صورت بهترین کار این است که در قرارداد اجاره خود ذکر نمایید که در صورت شروع عملیات ساخت و ساز مستاجر باید ملک را بدون هر گونه عذر و بهانه ای تخلیه کند. همچنین از این جهت نیز خسارتی متوجه موجر نخواهد بود.

چهارمین راه برای تخلیه مستاجر:راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

در قرارداد اجاره ذکر کنید اگر موجر خود و یا اطرافیان او نیاز به اقامت و سکونت در منزل استیجاری داشتند مستاجر باید در کوتاه ترین زمان ممکن ملک را تخلیه نماید و در این حالت، قرارداد اجاره با مستاجر تمدید نمی گردد.

پنجمین راه برای تخلیه مستاجر:

به موجب مصوبه ستاد مقابله با کرونا در تهران افزایش نرخ اجاره بها تا 25 درصد امکان دارد و در سایر کلان شهرها افزایش تا 20 درصد و در باقی شهرستان ها افزایش اجاره بها تا 15 درصد امکان پذیر است. حال اگر مستاجر با افزایش اجاره بها موافقت نکند، باید در کوتاه ترین زمان ممکن ملک استیجاری را تخلیه نماید. در این صورت قرارداد اجاره به هیچ وجه قابل تمدید نخواهد بود.

راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

گرفتن دستور تخلیه از شورای حل اختلاف

دستور تخلیه برای تخلیه اماکن استیجاری از شورای حل اختلاف محل وقوع ملک قابل اخذ می باشد. اما برای گرفتن دستور تخلیه باید شرایطی را رعایت نمود:

برای اینکه موجر (مالک) ملک بتواند علیه مستأجر دستور تخلیه اخذ کند، باید اجاره نامه شرایط زیر را داشته باشد:

1- عقد اجاره مدت داشته باشد.

2- عقد اجاره مربوط به اماکن اداری یا تجاری نباشد (مربوط به اماکن مسکونی باشد).

3- دو نفر به عنوان شاهد ذیل قرارداد اجاره را امضاء کرده باشند.

4- قرارداد اجاره حتما در دو نسخه تهیه و تنظیم شده باشد.راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

دستور تخلیه نسبت به حکم تخلیه این مزیت را داراست که برای تخلیه ملک استیجاری به مستاجر مهلتی داده نمی شود. از این رو، مستاجر باید سریعا ملک را تخلیه نماید. اما در دستور تخلیه گرفتن خسارات از مستاجر ممکن نیست. برای دریافت خسارات باید دادخواست جداگانه ای مطرح شود. حکم تخلیه نیز یکی دیگر از راه های تخلیه ملک استیجاری است که صرفا مختص به اماکن مسکونی نیست. برای اماکن تجاری و اداری نیز امکان گرفتن حکم تخلیه وجود دارد. اما دستور تخلیه صرفا برای اماکن مسکونی است.

قبل از تنظیم هر نوع قرارداد اجاره ای با وکیل متخصص در امور قراردادها مشورت نمایید. وکلای موسسه ترنم عدالت با سالها سابقه در امور قراردادی، قرارداد را مطابق با شرایط و اوضاع و احوال شما تدوین و تنظیم می نمایند. با ما تماس بگیرید. 

نمونه دادخواست دستور تخلیه ملک راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

ریاست محترم شعبه ……. شورای حل اختلاف شهرستان ………………

با سلام؛

احتراما موارد زیر را جهت تشحیذ ذهن حضرتعالی معروض می دارم:

اینجانب در مورخه ……………. قرارداد اجاره ای به مدت یک سال با خوانده محترم دعوا نسبت به ملک واقع در : …………………………………….. منعقد نمودم. پیروی مصوبه ستاد مقابله با کرونا نرخ اجاره بها تا سقف 25 درصد در تهران امکان پذیر است. بنده نیز به دلایل مالی و اقتصادی و بیکاری های متداول به دلیل شیوع و همه گیری ویروس کرونا، تصمیم به افزایش اجاره بها برای مستاجر تا سقف پیشنهادی مصوبه ستاد مقابله با کرونا (25 درصد نمودم). اما ایشان ب هیچ وجه مبلغ افزایش اجاره بها را نمی پذیرند.

بنده نیز از ایشان خواستار شدم که در صورت عدم توافق بر سر افزابش مبلغ اجاره بها ملک را تخلیه نمایند. اما ایشان وقعی به این موضوع ننهاده اند. اکنون ………….. روز/هفته/ماه از تاریخ اتمام اجاره گذشته و ایشان همچنان به تصرف غیر قانونی خود در ملک بنده ادامه می دهند.

حالیه، با عنایت به موارد معنونه و با توجه به این امر که قرارداد اجاره در دو نسخه تنظیم شده و به امضای دو شاهد نیز رسیده است، تقاضای صدور دستور تخلیه از محضر شما عالیجناب مورد استدعا است.

                                                      با تقدیم احترامات فراوان

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و تلفنی به صفحه درخواست مشاوره و تماس با ما مراجعه کنید. 

راههای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

بالا