Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

داشتن گواهی بکارت

امروزه در برخی از نقاط کشور رسم چنین است که قبل از ازدواج، دختر باید به پزشک زنان و زایمان مراجعه کند و گواهی سلامت بکارت خود را اخذ کند. داشتن چنین گواهی حاکی از آن است که زوجه قبل از ازدواج با شخصی ارتباط نداشته است. بسیاری از اشخاص چنین رسمی را مذموم و نوعی بی احترامی به دختر و خانواده ی او می دانند. اما سوال این است آیا می توان دختر را وادار و مجبور به گرفتن گواهی بکارت کرد؟ آیا در قانون چنین امری پیش بینی شده است؟ در این مقاله به موضوع داشتن گواهی سلامت بکارت و اجبار زوجه به گرفتن چنین گواهی ای می پردازیم.

 

داشتن گواهی بکارت

آیا اجبار به داشتن گواهی سلامت بکارت در قانون وجود دارد؟

در قانون کشور ما هیچ گونه اجبار و الزامی برای دریافت گواهی سلامت پرده بکارت وجود ندارد. بنابراین، انعقاد عقد نکاح بدون داشتن چنین گواهی ای به راحتی انجام می شود. با این تفاسیر، اگر دفترخانه ای حتما گواهی سلامت بکارت را تقاضا کند، خلاف مقررات قانونی عمل کرده است. البته ممکن است موضوع داشتن این گواهی یکی از شروط طرفین باشد. با شرط داشتن گواهی بکارت قضیه کمی فرق می کند.

در این صورت تکلیف چیست؟

در برخی از خانواده ها رسم بر این است، خانواده ی پسر به منظور اطمینان از سلامت پرده بکارت دختر، از او تقاضای گرفتن گواهی بکارت نمایند. فرض کنید الف می خواهد با ب ازدواج کند. شرط الف این است که ب حتما دوشیزه باشد و گواهی سلامت پرده بکارت نیز ارائه دهد. در این صورت باید گواهی سلامت بکارت از سوی دختر اخذ شود و به طرف مقابل ارائه شود. البته، متاسفانه، در بسیاری از خانواده ها، چنین شرطی از سوی خانواده پسر علت و سبب اصلی بر هم خوردن نامزدی است.

آیا درخواست چنین گواهی ای می تواند دلیلی برای طرح دعوای توهین و افترا باشد؟

به نظر نمی رسد، صرف تقاضای چنین گواهی ای از دختر و خانواده ی او، دالّ بر توهین و افترا باشد. بنابراین، در صورتی که خانواده ی دختر دعوای توهین مطرح کنند، دادگاه به این دعوا رسیدگی نمی کند.

داشتن گواهی بکارت

نکات مهم در گرفتن گواهی بکارت:

1- در معایناتی که در مورد سلامت پرده بکارت انجام می شود، در هر حالتی لازم است پزشک رضایت فرد مورد معاینه را اخذ کند. اگر معاینه به درخواست مرجع قضایی باشد؛ اما طرف مورد معاینه رضایت نداشته باشد، نمی توان او را اجبار نمود. در این صورت، مرجع قضایی در جواب خود می نویسد، به دلیل همکاری نکردن و عدم رضایت فرد، امکان انجام معاینه میسر نگردید.

2- گواهی بکارت حتما باید به شخص معاینه شونده تحویل داده شود و امضاء و اثر انگشت از او اخذ شود. اما، اگر خانم زیر سن 18 سال و یا محجور بود، می توان به ولی یا قیم او این برگه را تحویل داد. اما اجبار به معاینه توسط هیچ کس جود ندارد.

نتیجه گیری مقاله

همانطور که می دانیم در بسیاری از خانواده رسم بر این است که خانواده پسر قبل از ازدواج از خانواده دختر تقاضای گواهی سلامت بکارت می نمایند. اما باید توجه نمود که اجباری برای داشتن گواهی بکارت وجود ندارد. هیچ کس نیز نمی تواند دختر و یا خانواده ی او را مجبور به گرفتن چنین گواهی ای کند. این گواهی تنها به شخص معاینه شونده (دختر) ارائه داده می شود نه هیچ شخص دیگر. حتی اگر مرجع قضایی چنین گواهی را تقاضا کند و خانم راضی به اخذ این گواهی نباشد، نمی توان او را اجبار نمود.

متاسفانه، بسیاری از خانواده ها به دلیل درخواست چنین گواهی مشاجره و دعوا می نمایند و تقاضای چنین گواهی ای را حمل بر توهین و بی احترامی می دانند.

نظر شما در خصوص تقاضای چنین گواهی از دختر چیست؟

قبل از انجام هر امر حقوقی، حتما با وکیل متخصص در آن حوزه مشورت کنید. گروه وکلای موسسه ترنم عدالت با سالها سابقه در امور حقوقی، کیفری، خانوادگیف ثبتی، امور حسبی و … شما را در رسیدن به حقوقتان یاری و مساعدت می نمایند. با ما تماس بگیرید. 

 

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و تلفنی به صفحه درخواست مشاوره و تماس با ما مراجعه کنید. 

 

داشتن گواهی بکارت

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

بالا