Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

جلوگیری از فسخ قرارداد

یکی از نگرانی هایی که میان طرفین قرارداد پس از منعقد کردن آن وجود دارد این است که یکی از طرفین پس از گذشت مدتی قرارداد را فسخ نماید. در این صورت قرارداد بر هم می خورد و قطعا یکی از طرفین متضرر خواهد شد. اما سوال این است که آیا از منظر حقوقی راهی وجود دارد که بتوان جلوی فسخ قرارداد را گرفت؟ پاسخ مثبت است. در این مقاله به بررسی راه های جلوگیری از فسخ قرارداد می پردازیم.

جلوگیری از فسخ قرارداد

توالی فسخ قرارداد چیست؟جلوگیری از فسخ قرارداد

زمانی که قرارداد فسخ می شود، هر یک از خریدار و فروشنده ممکن است قرارداد را فسخ کنند. مثلا فرض کنید الف ملکی را به ب می فروشد. پس از تنظیم مبایعه نامه قیمت ملک به طرز سرسام آوری بالا می رود. در اینجا، با استفاده از حق فسخ موجود در قرارداد، عقد بیع را فسخ می کند. حال اگر ب ثمن را پرداخت کرده باشد، در این صورت برای باز پس گرفتن ثمن خود دچار مشکل خواهد شد.

چه راه های برای جلوگیری از فسخ قرارداد وجود دارد؟

در یکی از پرونده ها، بایع به جای حضور در دفتر اسناد رسمی، برای تنظیم سند، به آژانس املاک مراجعه کرد، و مبایعه نامه را فسخ کرد. سپس چکی به مبلغ ثمن پرداختی قرارداد به انضمام بیست درصد خسارت در وجه خریدار صادر کرد. اکنون، این خریدار است که باید به دنبال مطالبه وجه چک باشد و در صورت برگشت خوردن، مراحل طولانی دادگستری را طی نماید. جلوگیری از فسخ قرارداد

نکته مهم در جلوگیری از فسخ قرارداد:

چنانچه موقع تنظیم قرارداد تمایل دارید که قرارداد به هیچ وجه به هم نخورد، بهتر است که عبارت “اسقاط کافه خیارات” را در قرارداد درج کنید. البته در برخی از قراردادهای پرینتی، این شرط به صورت خودکار وجود دارد. اما اگر چنین شرطی به صورت مکتوب در قرارداد وجود نداشت، حتما چنین متنی را در قرارداد بنویسید:

“کلیه خیارات قانونی ولو خیار غبن به هر درجه که باشد به جزء خیار تدلیس از طرفین سلب و ساقط گردید”. 

در صورت درج چنین شرطی، طرفین حق فسخ قرارداد را نخواهند داشت.

اما دو نکته ی دیگر وجود دارد که حتما باید به آن توجه کنید:جلوگیری از فسخ قرارداد

1- از مشاور املاک بخواهید هیچ گونه حق فسخی ولو برای یک ساعت پس از قرارداد را در عقد درج ننماید. چون فروشنده می تواند در فاصله ی یک ساعت پس از انعقاد قرارداد، عقد را فسخ کند و این امر به ضرر خریدار خواهد بود.

2- اگر عبارت “اسقاط کافه خیارات” را در قرارداد درج می کنید، در قسمت توضیحان قرارداد هیچ حق فسخی را قائل نشوید. چرا که در آن صورت ممکن است فروشنده یا خریدار با استناد به درج توضیحات در قرارداد، آن را فسخ کند. بسیاری از اساتید حقوق بر این باورند که هر چند عبارت “اسقاط کافه ی خیارات” در قرارداد ذکر شده است. اما در قسمت توضیحات که اراده ی موخر طرفین است حق فسخ در نظر گرفته شده است. بنابراین، همچنان هر یک از طرفین می توانند قرارداد را فسخ کنند.

جلوگیری از فسخ قرارداد

پس، حتما دقت کنید که اگر عبارت “اسقاط کافه ی خیارات” را درج می کنید، در قسمت توضیحات قرارداد، هیچ حق فسخی قرار ندهید. جلوگیری از فسخ قرارداد

نتیجه گیری مقاله

در صورتی که هر یک از طرفین قرارداد حق فسخ داشته باشند، می توانند هر زمان که بخواهند قرارداد را فسخ نمایند. در صورت فسخ قرارداد، قطعا یکی از اصحاب قرارداد (خریدار یا فروشنده) متضرر خواهد شد. اما می توان با نوشتن عبارت “اسقاط کافه ی خیارات” از فسخ قرارداد جلوگیری کرد. البته، باید به این نکته نیز توجه نمود که در صورت درج عبارت اسقاط کافه خیارات در قسمت توضیحات و یا سایر قسمت های قرارداد، حق فسخ برای هیچ کدام از طرفین پیش بینی نشود. چرا که در این صورت توضیحات قرارداد که قسمت انتهایی قرارداد است اراده موخر طرفین است و حق فسخ قرارداد را به طرفین می دهد. جلوگیری از فسخ قرارداد

قبل از انجام هر عمل حقوقی، حتما با وکیل متخصص در آن حوزه مشورت نمایید. گروه وکلای موسسه ترنم عدالت با سالها سابقه در امور حقوقی، کیفری، ثبتی، امور حسبی، و … شما را تا زمان رسیدن به حقوقتان یاری و مساعدت می نمایند. با ما تماس بگیرید. 

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و یا تلفنی به صفحه درخواست مشاوره و تماس با ما مراجعه کنید. 

جلوگیری از فسخ قرارداد

امتیاز به مقاله از راست به چپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا