Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

اختیارات دختر پس از سن 18 سال

بسیاری از دختران تمایل دارند که پس از رسیدن به سن 18 سالگی از خانواده شوند. اما نمی دانند این کار از منظر قانونی امکان پذیر است یا خیر؟ به نظر می رسد پاسخ به این سوال مثبت است. در این مقاله با تمامی اختیارات دختر پس از رسیدن به سن 18 سالگی آشنا می شویم. اختیارات دختر پس از سن 18 سال

دختران پس از رسیدن به سن 18 سالگی چه اختیاراتی از منظر قانونی دارند؟

اختیارات دختران پس از سن 18 سال به شرح زیر قابل احصاء است:اختیارات دختر پس از سن 18 سال

1- دختران پس از رسیدن به سن 18 سالگی می توانند از خانواده جدا شوند و زندگی مستقلی برای خود تشکیل دهند. و از این جهت خانواده نمی تواند مانع آن ها شود. چه اینکه در بسیاری از نقاط کشور این نگرش وجود دارد که دختر تا زمانی که ازدواج نکره باشد باید در منزل پدر سکونت نماید. در غیر این صورت پدر یا جد پدری می توانند از او شکایت کنند. در حالی که این یک باور غلط و نشأت گرفته از تعصب است.

2- دختری که سن او از 18 سال گذشته باشد. و البته مجرد باشد به راحتی می تواند برای دریافت گذرنامه اقدام کند. در این صورت نیازی به اخذ اجازه از پدر یا جد پدری و یا مادر خود ندارد.

3- دختر پس از رسیدن به سن 18 سال در تمامی کارهای روزمره خود مستقل است.  و نیازی به اخذ اجازه از والدین خود ندارد.

آیا نفقه دختر پس از رسیدن به سن 18 سال قطع می شود؟اختیارات دختر پس از سن 18 سال

خیر. پرداخت نفقه دختر تا زمانی که ازدواج نکرده باشد. و یا شغل دارای عایدی پیدا نکرده باشد بر عهده پدر و یا جد پدری و در غیاب آنها بر عهده مادر است. بنابراین، پس از رسیدن به سن 18 سال تمام حتی به رغم اینکه دختر زندگی مستقلی برای خود تدارک ببیند، نفقه او بر عهده پدر و یا کسانی که قانونا پرداخت نفقه بر عهده آنهاست می باشد.

آیا دختر پس از رسیدن به سن 18 سال تمام می تواند بدون اجازه پدر یا جد پدری ازدواج کند؟

خیر. این امکان برای دختر باکره وجود ندارد که بدون اجازه پدر یا جد پدری خود ازدواج کند.اختیارات دختر پس از سن 18 سال

ماده 1041، 1043 و 1044 قانون مدنی در این خصوص مقرر می دارد:

عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر‌ قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت‌مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.

البته استثنائاتی در این خصوص وجود دارد که دختر می تواند بدون اذن پدر یا جدپدری اقدام به ازدواج کند:

1- پدر یا جد پدری بدون دلیل موجه از دادن اجازه به دختر خودداری کنند. در این صورت دختر می تواند برای اخذ اجازه به دادگاه مراجعه کند.

2- اگر دسترسی به پدر و جد پدری میسر نباشد. و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، می تواند بدون اجازه از پدر یا جد پدری ازدواج کند.

ماده 1043 قانون مدنی بیان می کند:

نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

ماده 1044 نیز چنین اشاره می کند:

در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند و استیذان از آنها نیز عادتاً غیر ممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی می تواند اقدام به ازدواج نماید.
تبصره- ثبت این ازدواج در دفترخانه منوط به احراز موارد فوق در دادگاه مدنی خاص می باشد.

دادگاه مدنی خاص در این قانون جای خود را به دادگاه خانواده داده است. 

حضانت دختر 18 ساله با چه کسی است؟

فرزندان اعم از دختر و پسر تا سن 7 سالگی تحت حضانت مادر هستند. پس از آن حضانت دختر تا 9 سالگی با پدر است. اما دختر پس از رسیدن به سن 9 سال از حضانت والدین خارج می شود. به این معنا که خودش می تواند تصمیم بگیرد که با پدر زندگی کند و یا مادر. بنابراین دختر 18 ساله مشمول مقررات حضانت نمی شود.

نتیجه گیری مقاله

دختران پس از رسیدن به سن 18 سال می توانند از خانواده جدا شوند و زندگی مستقلی را برای خود تشکیل دهند. همچنین، دختر پس از رسیدن به سن 18 سالگی نیاز ندارد که برای خروج از کشور از پدر خود کسب اجازه نماید. در این صورت بدون نیاز به اجازه پدر گذرنامه دریافت می کند. و از کشور خارج شوند. این در حالی است که اگر دختر ازدواج کند باید برای خروج از کشور اجازه رسمی و کتبی شوهر خود را داشته باشد.

همچنین، دختری که مجرد است پس از رسیدن به سن 18 سال، می تواند در کارهای روزانه و معمول خود هر طور که مایل است عمل کند. اَعمالی از قبیل جراحی های صورت و بینی و عمل های زیبایی بدون نیاز به اجازه پدر قابل انجام است. البته باید توجه داشت که نفقه دختر قبل از اینکه ازدواج کند و یا داشتن شغل بر عهده پدر یا جد پدری و در صورت نبود آنها بر عهده مادر است.اختیارات دختر پس از سن 18 سال

اما دختر حتی بعد از سن 18 سال نمی تواند بدون اذن پدر یا جد پدری خود ازدواج کند. چرا که ازدواج دختر باکره بدون اذن پدر یا جد پدری ممنوع است. اما اگر پدر یا جد پدری بدون دلیل موجه از دادن اجازه خودداری کنند. دختر می تواند به دادگاه مراجعه کند و با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج کند از دادگاه کسب اجازه نماید. همچنین، اگر دختر در شرایطی باشد که احتیاج به ازدواج داشته باشد. و اخذ اجازه از پدر و یا جد پدری میسر نباشد می تواند بدون اذن آنها ازدواج کند. اختیارات دختر پس از سن 18 سال

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و یا تلفنی به صفحه درخواست مشاوره مراجعه کنید. 

اختیارات دختر پس از سن 18 سال

17 نظر

blank
مریم 1402-05-04

سلام
من 21 سالم هست و پدرم پول خرجی نمیده میتونم شکایت کنم؟

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-05-06

سلام دوست عزیز،
بله، می تونید دادخواست مطالبه نفقه دهید.

پاسخ

سلام منم همین مشکل رو دارم
بابا و مامانم جدا شدند و الان 20 سالمه بابام استاد دانشگاه و تو کار تبلیغات هم هست درامد خوبی داره ولی ماهی 500ت به من میده با هر سه ماه پول دانشگاه همین حتی نمیزاره برم خونش
از نظر قانونی چکار میشه کرد؟

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-05-10

سلام، دادخواست مطالبه نفقه میتونید بدید دوست عزیز

پاسخ

سلام
من ۱۸ سالمه پدرم حتی اجازه نمی ده تا سر کوچه برم اگه هم برم کلی داد بیداد کتک فحش ناسزا می گه
الان بخوام مستقل زندگی کنمم می تونه بره بگه به پلیس که فرار کردم منو باز به خونه برگردونه؟

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-05-28

سلام، نه، شما از سن قانونی رد شدید دوست عزیز
البته بهتره از اول موضوع رو با اورژانس اجتماعی به شماره 123 در میان بگذازید.

پاسخ
blank
دنیا 1402-07-04

سلام من ۲۷ سالمه ولی هیچ اختیاری برا زندگیم ندارم حتی بیرون تنها نمیتونم برم گیرهای الکی میدن و میگن تا زمانی ازدواج نکردی اختیارت با ماست
چکار باید کنم

پاسخ
blank
ی دوست 1402-07-05

سلام
من دختری22ساله هستم
که میخوام برم دانشگاه ولی پدرم مخالفت و ممانعت میکنن
من میتونم بدون اجازه ایشون ب دانشگاه بروم؟
و یک سوال دیگه اینکه اورژانس اجتماعی چندین بار درگیر شدن با پدرم که دست بزن دارن
من برا اینکه مستقل بشم چ مراحل قانونی رو باید طی کنم؟
ممنون ازتون🙏

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-07-08

سلام، بله میتونید برید دانشگاه
اگر پدرتون اقدام به ضرب و حرج شما کردند زنگ بزنید 110 و صورت جلسه کنید و بعدا می توانید شکایت ضرب و جرح را مطرح کنید.

پاسخ
blank
فائزه 1402-07-13

سلام من دختری ۲۹ ساله هستم ولی هیچ وقت بدون اجازه والدین نمیتونم جایی برم حتی برای نیم ساعت نمیتونم برای خودم باشم همیشه باهم بیرون میریم با همم برمیگردیم اما یه وقتایی ادم دوست داره که تنها بره نه دوستی دارم نه هیچکس باهاش دردودل کنم از تمام کارهایی که از انجامشون لذت میبردم منعم کردن بهم گفتن که اگه زیاد بری کلاس نقاشی مغازه دارهای اطراف مسخره نمیکنن کتابخونه میری بابات گفت نئشت میبنده تا برگرده از کارش دیگه خسته شدم با اینکه تمام کارهاشون به من موکول میکنن ولی هیچوقت برای لحظه ای نمیتونم برای خودم زندگی کنم بخاطر اینکه رانندگی یاد گرفتم همیشه باید راننده شخصی خانوادم میبودم هرجایی اونا خواستن برم نخواستن هم تو خونه بمونم تا اونا ی تصمیمی برا بیرون رفتن بگیرن بنظرتون من چیکار کنم

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-07-15

سلام، یک اظهارنامه براشون بفرستید و حق و حقوق خودتون رو بهشون تذکر بدید. البته قبلش حتما با اورژانس اجتماعی 123 در ارتباط باشید…

پاسخ
blank
فائزه 1402-07-16

خیلی ممنونم از راهنمایی شما واقعا لطف کردین از لحاظ قانونی کاملا درسته اما بعضی موضوعات نمیشه واقعا با مطرح کردنش در دادگاه به نتیجه رسید البته این مهم نیست اصلا نتیجش چی میشه چون خودم حقوق خوندم میگم، ی سری چیزا بهتره جور دیگه حل بشه اگرم نشد باید راجع به بهترین تصمیمی ک میشه گرفت فکر کرد متاسفانه بیشتر بخاطر جو پر تنش خانوادگی و بحث و جدلهایی که بین والدینم برقرار هست تصمیم گرفتم بیشتر اوقات رو تنها باشم حتی به ازدواج هم دیگه فک نمیکنم تو این وضعیت بیشتر احساس میکنم وابستگی مادرم به من تا حدی هست که اصلا به خودش اجازه نمیده کمی دور باشم ازشون همیشه مجبورم کنارشون باشم هیچوقت تنهاش نزارم خیلی چیزاهست ادم راحت میتونه عادت کنه ولی وقتی تو وضعی هستی که هیچ تعادلی بینشون نیست ناخواسته تصمیماتی میگیری برای نجات و فرار از این نوع زندگی و میبینی کسی مانع میشه این وضع نسبت به قبل غیرقابل تحمل تر میشه مثل یه بچه ۳ ساله براشون هستی که تا ابد باید ازت مراقبت کنن این موضوع رو بهتره با یک روانشناس در میان بزارم، منو ببخشید مزاحمتون شدم بازم ممنونم از لطفتون ازینکه وقت گذاشتین و پاسخ دادین بی نهایت سپاس گذارم

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-07-29

بله دوست عزیز، کاملا حق با شماست…
مرسی، از نگاهتون…

پاسخ
blank
Parastoo 1402-10-21

سلام وقتتون بخیر
من ی دختر 18ساله هستم با کلیییییی محدودیت از طرف خانواده ام .دیگه اصلا احساس میکنم مال خودم نیستم ، نه نظرم برا کسی مهمه ن اوضاع روحیم با اینکه اونا ب اوضاع جسمیم خیلی اهمیت میدن ولی براشون روح و روانم ارزشی نداره و همیشه تحت فشار قرارم میدن . از لحاظ خوراک و پوشاک کاملا کاملم و تامینم میکنن ولی ن برام گوشی میخرن ن لپ تاپ چون رشتم گرافیکه ب این دو تا وسیله خیلیییی نیاز دارم ولی اونا بهم میگن اصلا لازمشون نداری و الکی میخای واسه سرگرمی الان سال آخر مدرسه ام هست و از سال دهم تا الان با بدبختی و کلی سختی دارم درس میخونم و کارای سیستمی رو انجام میدم و اونا حتی ی ذره توجهی هم بهم نکردن و نمیکنن حتی نمی‌زارن برم دانشگاه
منم دختری ام ک روحیه ام خیلی حساسه از الان افسرده شدم ولی براشون مهم نیس
از بچگی این جوری بودم ک هیچ وقت حق نداشتم تا دم در خونمون تنهایی برم و هیچ وقتم نرفتم حتی مدرسه ک میرم با کلی تنش و استرس میرم و برمی‌گردم کلی مهارت دارم ک میتونم باهاشون درآمد کسب کنم ولی اونا حتی نمی‌زارن برم کار کنم این شرایط برا منی ک ی دختر امروزی ام واقعا سخت و طاقت فرساست دارم دیوونه میشم توروخدا کمکم کنید ب خیلی کارا فک کردم تا خودمو خلاص کنم ولی بازم ب خاطر آبروی خانواده ام این کار و نکردم نمی‌دونم چرا اصلا بچه میخان وقتی اینجوری میخان زجرش بدن ب نظرتون باید چیکار کنم ؟

پاسخ
blank
ترنم عدالت نویسنده 1402-10-23

سلام پرستو جان، تا حالا با اورژانس اجتماعی (123) تماس گرفتی؟

پاسخ
blank
فاطمه 1402-12-18

منم دقیقا همینطوریم تازه خانواده ی ما مذهبیم هست و بابام آخونده😂

پاسخ
blank
نازنین 1402-12-01

سلام وقت بخیر لطفا سوال من رو جواب بدید فوریه ،من مجردم اما باکره نیستم میتونم برم محضر با فرد مورد نظر عقد کنم بدون اینکه ازم مدرکی بخان یا اجازه پدر ؟ لطفا مراحل رو توضیح بدید

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا