Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

مقررات ازدواج موقت

ازدواج موقت یا صیغه، نکاحی است که در کشور ما رواج زیادی دارد. چه بسا اینکه در بسیاری از خانواده ها برای آشنایی اولیه دختر و پسر صیغه یا نکاح موقتی میان آنها جاری می شود. در این مقاله به حقوق و تکالیف مرد و زن در نکاح موقت پرداخته خواهد شد. مقررات ازدواج موقت

نکاح موقت یا صیغه چیست؟

از دواج یا نکاح در یک تقسیم بندی کلی به ازدواج دائم و موقت تقسیم می شود. منظور از ازدواج موقت ازدواجی است که دارای زمان باشد. ازدواج از 1 ساعت تا 99 سال ازدواج موقت محسوب می شود. بنابراین این باور که ازدواج 99 ساله دائم است، کاملاً غلط می باشد. مقررات ازدواج موقت

مقررات ازدواج موقت چیست؟

1- در ازدواج موقت زن و شوهر به هیچ وجه از یکدیگر ارث نمی برند. به عبارت دیگر رابطه توارث و ارث بری در ازدواج موقت وجود ندارد. چه اینکه رابطه توارث مخصوص ازدواج دائم است. قانون گذار در ماده 940 قانون مدنی چنین مقرر کرده است:

زوجین که زوجیت آنها دائمی بوده و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث میبرند.

بر خلاف ماده فوق نمی توان در صیغه نامه شرط نمود. زیرا قوانین ارث آمره هستند و هر گونه توافقی بر خلاف اون باطل و بلااثر است.

2- در عقد موقت یا صیغه پرداخت نفقه بر عهده شوهر نیست. ماده 1106 قانون مدنی بیان می کند: مقررات ازدواج موقت

در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است.

بر خلاف مقررات مربوط به ارث در مورد پرداخت نفقه می توان خلاف آن توافق نمود. به این معنا که زوجین می توانند توافق کنند که در در صیغه نامه پرداخت نفقه بر عهده شوهر باشد. در این صورت زوج ملکف به پرداخت نفقه است. نفقه عبارت است از تمام نیازهای زن از قبیل مسکن، خوراکف پوشاک و …

4- در عقد موقت حتما باید مهریه ذکر شود. در غیر این صورت نکاح باطل است. بر خلاف نکاح دائم که زوجین می توانند تراضی کنند که مهریه در عقد ذکر نشود، و در این صورت مهرالمتعه یا مهرالمثل به زن تعلق بگیرد، در عقد نکاح موقت عدم ذکر مهریه موجب بطلان است.

نتیجه گیری مقاله مقررات ازدواج موقت

نکاح موقت یکی از انواع نکاح است. در نکاح موقت حتما باید مدت ذکر شده باشد. اگر مدت ذکر نشده باشد نکاح باطل خواهد بود. همچنین در نکاح موقت نفقه به زن تعلق نمی گیرد مگر اینکه در صیغه نامه شرط شده باشد. اما در مورد بحث توارث باید گفت رابطه ارث بری به هیچ وجه (حتی در فرض شرط کردن) میان زن و شوهر وجود نخواهد داشت.

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و تلفنی به صفحه درخواست مشاوره مراجعه کنید.

مقررات ازدواج موقت

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا