Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

مزایای کارگران

هر نوع پرداختی که به جز حقوق به کارگران تعلق گیرد مزایای کارگران محسوب می شود. این مزایا با توجه به زمان های پرداخت به دو دسته مزایای مستمر یا غیر مستمر و از جهتی دیگر به مزایای نقدی و غیر نقدی تقسیم می شوند. البته تقسیم بندی های دیگری نیز وجود دارد. مانند تقسیم مزایای کارگران به تبع شغل و ماهیت کار و یا به تبع شاغل بودن. در این مقاله با انواع مزایای کارگران آشنا می شویم.

منظور از مزایای کارگران چیست؟

هر چیزی که به جز حقوق به کارگران تعلق بگیرد، مزایا نامیده می شود.

مزایای کارگران به چند نوع تقسیم می گردد؟

مزایای کارگران به دو نوع مستمر یا غیر مستمر تقسیم می شود. البته از منظر نحوه پرداخت به مزایا نقدی و غیر نقدی تقسیم می گردند.

منظور از مزایای مستمر چیست؟

پرداختی های که ماهانه با توجه به روزهایی که کارگر کار کرده است به او پرداخت می شوند. این مزایای مستمر ممکن است به صورت نقدی یا غیر نقدی باشند.

مثال برای مزایای نقدی: حق اولاد، حق مقام، نوبت کاری، فوق العاده جذب برای کارمندان پورسانتی، مزایای ارزی و …

مثال برای مزایای غیر نقدی: استفاده از مسکن (با اثات خانه یا بدون اثاث خانه)، استفاده از اتومبیل واگذاری از سوی کارفرما، بن خواربار و …

منظور از مزایای غیر مستمر چیست؟

این دسته از مزایا، امتیازاتی هستند که تنها رد برخی مواقع یا در برخی از ماه های سال به کارگران پرداخت می شوند. به عبارتی می توان گفت این مزایا بر اساس یک مناسبت خاص برای کارگران در نظر گرفته شده است. مزایای غیر مستمر نیز مانند مزایای مستمر می تواند نقدی یا غیر نقدی باشد.

مثال برای مزایای غیر مستمر نقدی: اضافه کار، عیدی، پاداش آخر سال، پرداخت برای درمان و معالجه، خسارت اخراج، فوق العاده مسافرت مربوط به شغل، بازخرید خدمت و …

مثال برای مزایای غیر مستمر غیر نقدی: ارزهای تحویلی در مناسبت های خاص مانند عید نوروز و ماه رمضان و …

نوع دیگری از تقسیم بندی مزایا وجود دارد که بر اساس شغل به کارگر تعلق می گیرد. این مزایا، مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل نام دارند.

مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل چیست؟

مزایایی که بر اساس ماهیت شغل و محیط کار به کارگر پرداخت می شوند. به عنوان مثال کارگرانی که با اشعه کار می کنند سختی کار دارند. از این رو، مزایای ناشی از سختی کار به آنها تعلق می گیرد.

نمونه هایی از مزایای ثابت پرداختی به تبع ماهیت شغل و محیط کار:
  • حق سختی کار
  • حق سرپرستی.

حق سرپرستی به کسی که سرپرست است تعلق می گیرد. بنابراین، اگر کارگر از سمت سرپرست بودن خارج شود، دیگر به او حق سرپرستی تعلق نمی گیرد.

نوع دیگری از مزایا، مزایایی هستند که به تبع شاغل بودن به شخص تعلق می گیرد.

مزایای پرداختی به تبع شاغل بودن چیست؟

منظور از این نوع مزایا، مزایایی هستند که به کارگر به تبع شاغل بودن تعلق می گیرد.

نمونه هایی از مزایا به تبع شاغل بودن کارگر:
  • حق مسکن
  • حق اولاد
  • حق خوار و بار
  • پایه سنوات

و …

نتیجه گیری مقاله

هر چیزی که به جز حقوق به کارگران تعلق بگیرد مزایا نام دارد. مزایا در یک تقسیم بندی به مزایای مستمر و مزایای غیر مستمر تقسیم می شوند. مزایای مستمر و یا غیر مستمر می توانند به صورت نقدی یا غیر نقدی باشند. به جز مزایای مستمر و غیر مستمر تقسیم بندی دیگری نیز وجود دارد. آن هم تقسیم بندی مزایای کارگران به اعتبار ماهیت شغل و محیط کار و یا به اعتبار شاغل بودن است. برخی از کارگران به اعتبار ماهیت شغلشان که با سختی کار همراه است مزایایی دریافت می کنند. برخی از مزایا نیز صرفا به دلیل شاغل بودن به کارگران داده می شود. مانند حق اولاد، حق خوار و بار و …

قبل از طرح هر گونه دعوا عیله کارفرما حتما با وکیل متخصص در روابط کارگر و کارفرما مشورت کنید. وکلای موسسه ترنم عدالت با 15 سال سابقه شما را در رسیدن به حقوقتان یاری و مساعدت می نمایند. با ما تماس بگیرید. 

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و یا تلفنی به صفحه درخواست مشاوره و تماس با ما مراجعه کنید. 

مزایای کارگران

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا