Empty cart

محصولی در سبدخرید وجود ندارد

شرایط ترک تابعیت

تابعیت یک پیوند سیاسی و حقوقی میان شهروند و دولت متبوع است. اما گاهی ممکن است تبعه یک کشور بنا به دلایلی تابعیت دولت متبوع خود را ترک کند. در تمام نظامهای حقوقی دنیا با موضوع ترک تابعیت به گونه ای سخت برخورد شده است. نظام حقوقی ایران هم از این امر مستثنا نبوده است. بنابراین مقررات سختگیرانه ای را در مورد ترک تابعیت بیان کرده است. در این مقاله با ترک تابعیت و شرایط ترک تابعیت در نظام حقوقی ایران آشنا می شویم.

آیا ترک تابعیت در ایران مجاز است؟ شرایط ترک تابعیت

ماده 988 قانون مدنی ترک تابعیت را علی الاصول مجاز ندانسته است. مقنن جمله خود را در این ماده چنین آغاز کرده است: اتباع ایران نمی توانند تابعیت خود را ترک کنند، مگر…

بنابراین، با وضع شرایط و مقرراتی امکان ترک تابعیت برای اتباع ایران وجود دارد. اما، از آنجایی که دولتها تمایل ندارند تبعه خود را از دست بدهند، به همین دلیل مقررات سختگیرانه ای را در این خصوص اتخاذ کرده اند.

شرایط ترک تابعیت در ایران چیست؟ شرایط ترک تابعیت

1- فردی که خواستار ترک تابعیت است باید به سن 25 سال تمام رسیده باشد. هر چند قانون گذار 25 سال شمسی یا قمری را مشخص نکرده است. اما به نظر می رسد منظور مقنن 25 سال شمسی است. این امر در حالیست که برای تحصیل تابعیت قانون گذار سن 18 سال را ملاک عمل قرار داده است.

2- هیئت وزراء خروج از تابعیت ایران را بررسی کنند. هر چند معمولا و به سادگی هئیت وزراء اجازه خروج از تابعیت ایران را نمی دهند. 

3- فردی که خواستار ترک تابعیت است تعهد نماید که ظرف یک سال از تاریخ ترک تابعیت حقوق خود نسبت به دارایی و اموال غیر منقول خود را به اتباع ایرانی منتقل کند.

4- چنانچه تارک تابعیت مذکر باشد، باید حتما خدمت سربازی خود را انجام داده باشد. چه اینکه بسیاری از افراد به منظور فرار از خدمت سربازی تابعیت خود را ترک می کنند.

اگر پدر خانواده ترک تابعیت کند، این امر مشمول خانواده و فرزندان او نیز می شود؟

خیر. کسی که ترک تابعیت می کند صرفا خودش از تابعیت ایران خارج می شود. بنابراین، زن و فرزندان او همچنان تبعه ایران باقی می مانند. شرایط ترک تابعیت

پس از ترک تابعیت فرد چه اقداماتی باید انجام دهد؟

فردی که خواستار ترک تابعیت شده باید اقدامات زیر را انجام دهد:

1- ظرف یک سال اموال غیر منقول خود را به اتباع ایرانی منتقل کند.

2- ظرف 3 ماه از تاریخ صدور سند ترک تابعیت از ایران خارج شود. مهلت 3 ماه، تا یک سال نیز قابل تمدید است. در صورتی که فرد ترک کننده تابعیت ظرف این مدت نیز اقدام به خروج از ایران نکند، مقامات ایران او را اخراج خواهند کرد. شرایط ترک تابعیت

ترک تابعیت زن ایرانی بی شوهر چگونه است؟

برای ترک تابعیت زن ایرانی بی شوهر 3 فرض متصور است:

1- فرزندان او کمتر از 18 سال هستند و پدر و جد پدری ندارند و یا به دلیل سایر موارد محجورند. در این صورت اجازه هیئت وزیران شامل احوال آنها نیز می شود.

2- فرزندان او بین سن 18 تا 25 سال هستند و پدر و جد پدری ندارند و یا به دلیل سایر موارد محجورند. در این صورت می توانند به تبعیت از مادر درخواست ترک تابعیت به هیئت وزیران تقدیم کنند.

3- فرزندان بیش از 25 سال هستند. در این صورت خود مستقلا می توانند عمل کنند.

بنابراین، اگر پدر یا جدپدری در قید حیات باشند و یا فرزندان خودشان، محجور نباشند، ترک تابعیت مادر شامل آنها نمی شود. شرایط ترک تابعیت

تبعات ترک تابعیت بدون رعایت مقررات چیست؟

در صورتی که فردی بدون رعایت مقررات فوق الذکر تابعیت ایران را ترک کند و تابعیت خارجی تحصیل نماید. تابعیت خارجی وی از سوی دولت ایران به رسمیت شناخته نخواهد شد. بنابراین، فرد همچنان تبعه ایران شناخته می شود. اما حق داشتن اموال غیر منقول را نخواهد داشت. همچنین فرد خاطی حق داشتن مشاغل دولتی یا عضویت در مجالس مقننه و انجمنهای ایالتی و ولایتی را ندارد. شرایط ترک تابعیت

همانطور که ملاحظه شد، قانون گذار به دنبال مجازات فرد خاطی است.

نتیجه گیری مقاله

ترک تابعیت برای هر دولتی آزار دهنده است. چرا که دولتها مایل نیستند اتباع خود را از دست بدهند. بنابراین هر چقدر دولتها برای تحصیل تابعیت تلاش می کنند. اما برای ترک تابعیت مقررات سخت گیرانه ای را وضع نمودند. توضیح آنکه فردی که تابعیت ایران را ترک می کند، باید هر چه سریع تر ایران را ترک کند و اموال غیرمنقول خود را به ایرانیان منتقل کند. همچنین فردی که تابعیت ایران را ترک می کند، باید ظرف 3 ماه تا یک سال ایران را ترک نماید. شرایط ترک تابعیت

برای دریافت وقت مشاوره حضوری و تلفنی به صفحه درخواست مشاوره مراجعه کنید.

شرایط ترک تابعیت

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا